3 Şubat 2013 Pazar

HAYATINIZA HAREKET KATMAYA NE DERSİNİZ?

Çoğumuz yoğun iş temposuyla koşuşturup duruyoruz.Bedenimizden çok beynimizi yoruyoruz ve spor yapmayı ihmal ediyoruz ya da hiç yapmıyoruz bile.Ancak hafta da üç gün yarım saat tempolu yürümek ya da spor yapmak sağlıklı olmanın temellerinden biri.
    Bu yazımda sizlere spor yapmanın faydalarını aktaracağım.



Rahat olmanıza yardımcı olur. 

Kısa süreli bilgileri hafızanızda tutma kabiliyetini geliştirir. 

İş veriminizi arttırır. 

Bol enerji verir. Günlük hayatınızda acil durumlarda ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar ve sonradan ihtiyaç olabilecek daha fazla enerjinizi korumanıza yardımcı olur. 

Hastalıklara bağlı olarak iş günü kaybınızı azaltır. 
Bağımsız hayat tarzını korumanıza yardımcı olur. 

Yeni insanlarla karşılaşmanıza ve yeni arkadaşlar edinmenize yardımcı olur. 

Fiziksel zindeliğinizi geliştirerek, hayata daha yaratıcı olarak adapte olmanızı sağlar. 

Aktiviteler, kemiklerin güç depolamasına ve orta şiddetli egzersizler sırasında daha fazla baskı yaparak hem daha çok güç depolamasına hem de kemik yoğunluğunun artmasını yardımcı olur. 

Egzersiz, bağ ve bağ dokularını kuvvetlendirerek, yaşa bağlı olarak oluşabilecek sakatlıkları azaltır. 

Önceden hareketsiz bir yaşam tarzına sahip kişilerin, yorgunluğa karşı direncini artırır ve dinçlik hissinin oluşmasını sağlar. 
Hatta kalp hastaları bile, kalp ve solunum sistemlerini çalıştırıcı egzersizler yaparak, hastalığının üstesinden gelmek için gayret sarfederek, korkularından kurtulmalarına ve normal yaşamlarına dönmelerine yardımcı olur. Spor yapmak, sıkıntılarınızın azalmasına, eğlenme ve neşelenmenize , kısaca hayattan zevk almanıza yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder