3 Şubat 2013 Pazar

En yararlı bitki ve meyveler

Bitki ve meyvelerin saymakla bitmeyecek kadar yararları vardır.Şifalı meyve ve bitkiler doğal olarak tüketilmesi gereken yiyeceklerdir.Şifalı meyve ve bitkilere şöyle bir göz atalım ne dersiniz?

-İNCİR: Taze ve kuru incirin yenilmesiyle insan beden hücrelerinin tümü yenilenir.Vücuda enerji verir.Vücuda giren kolesterolun kana karışmadan atılımını sağlar.İyi bir protein deposudur.
NAR:Tansiyonu düşüren şifalı bir bitkidir.Diş eti iltihabı olanlar ve hamile kalmak isteyenler nar tüketmelidir.


ÜZÜM:Üzüm kanseri önler.Çekirdekleri çiğnenmelidir. Kan yapımını sağlar.
ÇİLEK: Çilek tüketilmesi gereken bir meyvedir fakat mevsiminde tüketilmelidir.Karaciğer hastalığı ve yorgunluğu olan hastalar için şifalıdır.


 KİRAZ: Kiraz içerisinde bol miktarda su bulunduran bir meyvedir. Sapı romatizma hastalığı olanlarda ve idrar kaçıranlarda kullanılır.
                 

                                   
Kivi: çekirdeklerini tüketilmelidir, kivi omega 3 ve 6 vitaminlerini barındırır , kan sulandırıcı kullanan kişiler kivi çekirdeğini az çiğnesinler veya çiğnemesinler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder